jueves, 5 de mayo de 2011

Com ens ho podem creure?

Moltes vegades, he pensat i donat voltes, a la idea de que, com podem saber, si el que ens estàn explicant es cert o no. Es a dir, imaginau-vos que realment la teoria de la relativitat, no existeix, tan sols és una teoria feta a mesura perque encaixin les altres teories, i d'aquesta manera donar credibilitat a les demes explicacions, lleis i demés.
Es com per exemple, el fet de que es comuniquin els animals, un especialista en cans per exemple, diu que segons el tipus de lladreig que emeteixen significa, o bé el seu estat d'ànim, o bé que tenen ganan, etc, però realment, com sabem que no es comuniquen entre ells igual que les persones, amb un vocabulari complexe, hiha alguna manera de saber-ho cert? Algú s'ha aprés l'idioma dels animals? Algú l'enten?
Això es elque vull fer-vos entendre,algunes coses, són impossibles de saber amb exactitut si són correctes o no, i ens les donen com a certes i nosaltres com a ignorants les assimilam com a certes.
Del mateix mode passa amb la política, uns polítics ens diven que els països van bé que no ens hem de preocupar, però realment, tenima  mà les dades? Podem saber-ho realment? No, ens dedicam a creuren's el que ens diven... Hem de obrir els ulls!!

3 comentarios:

  1. Les teories científiques com la relativitat i d'altres estàn demostrades per fets experimentals que així ho corroboren, si bé no hem d'oblidar que les matemàtiques són el llenguatge que utilitzam per fer quadrar el món que ens envolta.

    En canvi, a la política, generalment, les seves teories se demostren per l'absurd: bàsicament el que diuen sol ser el contrari de la realitat.

    ResponderEliminar
  2. m'ha fet gràcia el teu comentari sobre que en la política es demostrin per l'absurd xD.
    En quant a la física, hem referia a que nosaltres per exemple quan ens ensenyen qualsevol cosa, ens limitam a donar-les per cert, mentres que potser perfectament que ens estiguin "timant"(cosa que no crec per el bé del sistema educatiu) pero el tema es que, ho assimila com a vertader, sense saber si ho es o no.

    ResponderEliminar
  3. Això és vera, l'ensenyança es basa molt en això ja que moltes vegades no tenim accés a cap evidència empírica que ens demostri aquesta teoria, passa a s'escola i passa ara també a s'universitat. De totes maneres, poc a poc se suposa que els "timos" que ens ensenyen es van completant i corregint per acabar en el coneixement vertader que hauríem d'assolir.

    ResponderEliminar