lunes, 7 de febrero de 2011

Bombes, canons, explosions....

Qualsevol que hem conegui bé, i hagi vist es meu DNI, sabrà que a sa foto, paresc un etarra, m'acabava de aixecar, tenia son, i no vaig quedar-hi massa bé... xD. Però tranquils, sóc bona gent, crec...
Es tema és que avui vegent un video, m'en he enrecordat de quan feia bombes de salfumant, era molt senzill de fer-les, i molt perillós. Per fer-les simplement es necesita una botella de plàstic buida, millor si era de cola, o d'algún refresc amb gas, després es van fent boles de paper d'alumini, del tamany de bales de vidre, no massa pitjades, més o menys uns 4 dits - 4cm, ara vé el més perillós, abocar-hi el salfumant, una vegada el salfumant entri en contacte amb el paper d'alumini, començarà a reaccionar, es posa salfumant mes o menys suficient per a cobrir les boletes, seguidament es tanca la botella, es sacseja 2-3 cops ràpidament i ens allunyàm el màxim possible.
Començarà  aformar-se un gas negre dins la botella, que farà que s'infli fins a explotar. Després de l'explosió no es aconsellable acostar-se, ja que queda un gas durant uns segons bastant tòxic, aquí vos deix una mostra de com és una bomba d'aquestes:


El video que m'ha recordat això ha estat aquest:
Sí, és un canó de patates, el seu funcionament és senzill, es cull un tub de pvc, amb un extrem amb una tapa amb rosca, a prop d'aquest extrem es fa el botó, que simplement es l'aparell intern d'un encenador d'aquests automàtics, dels de rodeta no, els altres, s'usa per a provocar la chispa.
Per a usar-lo es veu al video, es cull la patata, s'enfonsa, es destapa la part tapada amb rosca, s'omple amb gas de desodorant, insecticida o del que sigui i es tapa, ara just esn falta fer la chispa, i per la pressió que origina la combustió del gas, la patata surt disparada.
Tot això es perillós fer-ho sense cap tipus de coneixement del que es fa, així que si decidiu intentar fer alguna d'aquestes coses, aneu amb molt de compte!

4 comentarios:

  1. me hace gracia:
    las bombas de salfuman son muy peligrosas; voy a explicaros como hacerlas xD

    ResponderEliminar
  2. Sempre hiha interessats en fer-ne, han de saber que són perilloses xD

    ResponderEliminar
  3. Això del cano de patates no deu ser cert no?

    ResponderEliminar
  4. si que es cert si, només es sa força de sa combustió des gas que empeñ sa patata per s'únic orifi de sortida des tub de pvc

    ResponderEliminar