martes, 22 de marzo de 2011

Idees (col·loquialment, "pajas mentales")

Fa uns dies vaig posar-me a pensar que es veu a través de dos miralls, un davant l'altre, es clar, sempre un acaba vegent el terra, però perque està vegent els miralls desde una certa perspectiva, així que va arribar l'hora de... "la paja mental".
Faguem un supost, tenim dos miralls, un d'ells d'aquests que tenen a algunes comiseries, que són mirall per un costat, i una espècie de vidre transparent per l'altre costat. Si els coloquessim de tal manera que nosaltres estiguessim just al darrera del mirall "especial" (per la part que es vidre) i enfront d'ell tenguessim el mirall normal, que seria el que veuriem?
He exposat questa idea a bastanta gent, i algunes respostes han estat bastant curioses:
-Veuries el terr.
-Et veuries a tu mateix, però de manera difuminada.
-Veuries el mirall de davant reflexat al mirall que te davant, que es reflexa amb el mirall...
-Veuries llum.
-Construiries un forat negre.

La veritat, ningú no sap cert que seria el que veuria, es una cosa que m'agradaria probar.

Després d'aquesta idea absurda, s'em va ocórrer la versió 2.0, suposem una esfera buida per dins, construida d'aquest mirall especial que us he comentat abans, de manera que la part-mirall quedés per dins, i la part-vidre per fora, si li apliquessim una font de llum, una llinterna per exemple desde fora, la llum entraria i es quedaria rebotant dintre degut als miralls, deixant veure la llum degut al vidre, tendriem aleshores una esfera lluminosa infinita?
De ser així suposo que les empreses que fabriquen bombilles i làmperes s'enfonsarien xD

2 comentarios: