domingo, 23 de enero de 2011

Futur Juràssic

Durant un d'aquests múltiples moments sabàtics que tots tenim mentres ens trobam estudiant el que no hem estudiat durant el curs, he llegit aquesta notícia, Científics planegen reviure els mamuts, cal dir, que desde petit m'ha interessat moltíssim el món de la prehistòria, per suposat, de petit veia la pel·lícula de Jurassic Park com qualsevol al·lot solia veure "El rey León" o "Bambi", etc.
Una manada de mamuts de Sibèria
Per als mandrosos, els faré un breu resum, es veu que hiha uns científics, que han descobert que els mamuts éren de la mateixa família que una determinada espècie de elefants, i volen, mitjançant l'ADN congelat (els mamuts vivien en zones gèlides com sibèria per exemple) modificar l'esperma del mascle i insertar-la en un úter ded elefanta, fins ara això era impossible, perque l'ADN quedaba inutilitzable al descongelar-se, però unes noves tècniques faràn que això sigui possible.
Abans de que us ho demaneu, de moment ni es plantetja reviure dinosaures, ja que aquests varen viure fa milions d'anys, i l'ADN es conserva durant milers d'anys tant sols, l'unica possibilitat seria trobar alguna mostra de teixits sanguínis dins d'algún fossil, com per exemple un fémur(Ja  s'han trobat sobretot fémurs de diversos mamífers extingits, amb vasos sanguinis dins, posiblement ocasionats per alguna lesió important). El que sí seria posible segurament, seria reviure espècies extintes, com el dodo, el tigre dents de sable, entre d'altres.
Potser algún dia arribem a veure aquesta escena
Es clar que aquests animals es tendrien que tenir controlats, ja sigui, en reserves naturals o en zoològics, però jo hem decantaria més per reserves naturals.
Els científics, han previst que el cost de reviure un mamut seria de 10 milions de dólars, i s'haurien de plantetjar com s'alimentaria l'animal en el temps actual.


3 comentarios:

  1. Jo preferiria que invertissin els 10 millons de dólars en mantenir vives les espècies que encara no s'han extinct i deixin el destí dels mamuts tal i com va ser.

    ResponderEliminar
  2. Sí, suposo que emprar la amteixa tècnica per exemple amb els pandas o amb el linx ibèric, no resultaria molt més complicat ni costós.
    De totes maneres a mí m'atreu molt la idea dels mamuts.

    ResponderEliminar
  3. Doncs que voleu que us digui, a jo m'agradaria tenir un dinosaure enlloc de d'un ca xD

    ResponderEliminar