viernes, 14 de enero de 2011

La UIB un lloc pels... estudiants?

Tota universitat es creada per a fomentar l'ensenyança, cultivar, fer créixer( i infinitat de adjectius) als estudiants, almenys aquesta és la teoria, perque de vegades la práctica es un poc diferent.
Pels comentaris que he sentit d'altres universitats (tots a boca de companys meus que estudien a fora), com la de Barcelona, la de Madrid, o la de Sevilla, sembla que funcionin de manera distinta a la de aquí.
No m'agradaria crear mal ambient als futurs estudiants de la UIB, doncs de fet, la UIB en quant a tecnologies està bastant avançada. Però retornant al fil de la questió, de vegades, sembla que no pensin en el més bàsic, com es que és pels estudiants.
I ho dic per diversos motius, però sobretot pel fet de que ara mateix estiguin llevant tantíssimes places d'aparcament. Si analitzassim la situació ens donariem compte de que el 99% dels estudiants de la UIB son majors de 18 anys, i d'aquest alt percentatge suposem que la meitat tenen cotxe, i dic suposem perque no tothom en té, o bé no té el carnet de conduir. Així doncs, trobo que és una gran injústicia que a la UIB existesquin tants de llocs on està prohibit aparcar, com pot ser la zona de darrera de l'edifici de l'Anselm Turmeda, entre d'altres, es veritat que la gent hi aparca i no fa cap mal a ningú, però la reacció de la UIB fent que els policies circulassin pel campus posant multes als estudiants per aparcar en zones "prohibides" hem sembla deplorable, per diversos motiius, però més que res, pel simple fet de anar a multar a estudiants, que segurament no treballen i que han anat a la UIB a estudiar amb tota la bona fé del món, es digne de mereixer un càstig.
No només el fet de aparcar hem causa una gran crispació, un altre exemple són aquests fermes defensors del catalanisme, que han omplit el campus de pancartes absurdes com la de la imatge de la esquerra, que correspon a l'edifici de Biologia. Dic que són pancartes absurdes per un simple motiu, són tancades. Com us he explicat moltes vegades, jo sóc català, concretament mallorquí. Sóc el primer que en anar a una tenda o en parlar amb un desconegut, li parlo en català, però hem sembla un absurd tan i tan gran que vulguin que a la UIB només es parli en català, no només pel fet de que molts de professors  competents i molt bons que són castellano-parlants no podrien exercir la seva professió, sino que hem sembla (perdoneume la expressió malsonant) una "inutilada", es a dir implantes el Pla de Bolonia per a obrir la Universitat cap a Europa, i de cop et tanques en un micromón com es Catalunya en comparació amb Europa... No li trob cap  tipus de lògica, ni cap ni peus.
El que si que hem semblaria bé per exemple, seria que fomentéssin l'us del català, ja que es una llengua minoritzada, i seria desastrós que es perdigués, però de fomentar una llengua, a imposar-la... hiha un pas bastant gran, per no dir "dictadura".

8 comentarios:

  1. Este comentario ha sido eliminado por un administrador del blog.

    ResponderEliminar
  2. Este comentario ha sido eliminado por un administrador del blog.

    ResponderEliminar
  3. Este comentario ha sido eliminado por un administrador del blog.

    ResponderEliminar
  4. @Mister X m'agrada que comenteu es meu blog, però m'agrada que ho fagueu com a persones civilitzades, si no t''agrada la manera que tenc de comentar les coses, simplement no comentis, faràs un gran favor a tots els altres lectors.
    Si així i tot tens algún altre problema sempre pots enviar-lo a bartomeu.roig.torrens@gmail.com

    ResponderEliminar
  5. No estic totalment convençuda del que hiha darrera l'eslogan de "a la uib en català", però si de veritat es com tu dius, significaria un tancament enorme cap a una gran quantitat de persones, sobretot per les que venen de fora.

    ResponderEliminar
  6. no pens que sigui un tancament Raquel, jo ho veig com una manera de fer veure que el català es important en la nostra societat.

    ResponderEliminar
  7. hiha maneres i maneres de donar a entendre que una llengua és important sense cap necesitat de imposar-la

    ResponderEliminar
  8. me pareix que pots dir ben tranquil que és una dictadura, jo també som mallorquí i no vull que m'imposin el català, con el SEPC pareix que està empenyat en fer-ho, es queixen de que imposen l'espanyol, de que espanya és una dictadura i ells mateixos s'han tornat del mateix tipus de contra els que lluiten
    molt bon article, per cert, això sí, en quant a aparcament, hi ha alguns que a un carrer bidireccional ocupen un carril sencer, fent que sigui impossible circular en dues direccions, així que posin més zones d'aparcament i així els cotxos no farien tanta nosa per sa circulacio

    ResponderEliminar