lunes, 20 de diciembre de 2010

Forces inexplicables

En el món no esteim sols, no som els únics capaços de produir algún canvi, evidentment, la naturalesa sempre estarà una passa per davant nosaltres, i així ho ha demostrat en innumerables tragèdies com per exemple el terretrèmol de Chile, o fa uns quants d'anys el Tsunami de Indonèsia, però no hem referia a aquests tipus de forces, sino a unes forces d'una altre espècie, algunes podrien ser considereades místiques, com es el cas del Karma, altres podrien ser considerades psicològiques com el cas de la Llei de Murphy, avui us paralaré de la Llei de Murphy, ja que del Karma en xerrarem fa unes quantes setmanes.
La llei de Murphy va sorgir de mans de l'enginyer Edward A. Murphy Jr. en linies generals, la llei diu que si alguna cosa pot sortir malament, anirà malament, alguns pensen que Murphy era una persona molt pesimista, i va reflexar el seu pesimisme en la seva llei, d'altres pensen que Murphy era una de les grans ments del segle XX, i en la seva llei hi va reflexar el seu esperit, el seu esperit defensiu mitjançant al qual s'intentava adelantar als errors que l'usuari final probablement cometria (Murphy era informàtic).
La proba que va fer Murphy per demostrar la seva teoria, va ser la proba de la tostada amb mermelada, sempre que una tostada amb emrmelada cau al terra sempre ho farà amb la part de la mermelada al terra.
Personalment, penso que Murphy la va formular perque d'alguna manera volia que la gent es fixàs en els errors de la gent i d'alguna manera poguesin adelantar-se als errors dels usuaris finals, però es clar, aquesta llei, es pot aplicar a molts d'àmbits.
No se si us he explicat en alguna ocasió la meva teoria pesimista, es basa en que algún resultat que esperes, t'imaginis abans que ha sortit malament, i t'hi fagis a la idea, d'aquesta manera, si realment surt malament, la desilusió serà menor perque l'hauràs dosificada, però si pel contrari surt de manera positiva, la alegria es molt major pel simple fet que psicològicament la hagis donada per perduda, un exemple clar es en un exàmen, en sortir d'un exàmen et fas a la idea de que ha sortit malament, així si realment l'has suspés, no t'endús un desengany massa gran, en canvi si l'aproves, la sorpresa i la alegria es monumental.
Aquesta teoria la vaig obtenir d'aquest gran home i de la seva llei, aixó sí, consider que aquesta llei té un defecte, i es que sempre tengui raó.

2 comentarios:

  1. També pot passar que t'imaginis que lo que hagi de passar surt malament, te fas a la idea, i com a conseqüència d'aquesta idea pessimista, surt malament perquè tu t'ho esperes així, per tant no tens opció a canviar-ho ja que penses que malament és com ha de ser, perquè ja ho havies vist així.

    ResponderEliminar
  2. per molt que t'imaginis una cosa de una manera, no potser que com a consequència d'això passi una cosa o una altra

    ResponderEliminar